Steun ons en help Nederland vooruit

Wethouder en nieuw raadslid voorgedragen

Kiki Hagen

Cees van Uden

D66 draagt nieuwe wethouder voor na vertrek Kiki Hagen

 

De goede uitslag van D66 bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer (24 zetels) maakte duidelijk, dat wethouder Kiki Hagen, die op plaats 21 stond, naar Den Haag zou vertrekken. Nu de stemmen definitief geteld zijn, blijkt dat zij, met meer dan 24-duizend stemmen, dit ook op eigen kracht zou hebben bereikt. Kiki is daarmee, na Sigrid Kaag, Rob Jetten en Vera Bergkamp, de grootste stemmentrekker van D66 gebleken.

 

Cees van Uden voorgedragen

Voor de nu vacante wethouderspost wordt Cees van Uden, de huidige fractievoorzitter van D66 voorgedragen. De gemeenteraad stemt deze donderdag over deze voordracht. Cees werkt nu nog als adviseur onderwijslogistiek voor de Gooise Scholen Federatie. Daar heeft hij, zeker de laatste tijd, veel uitdagingen in goede banen geleid.

 

Als wethouder, met de zware portefeuille van Kiki Hagen, komt deze ervaring goed van pas, nu een groot aantal in gang gezette projecten uitgevoerd gaan worden.  “Ik heb veel zin in deze nieuwe rol” aldus Cees van Uden, “als mede-architect van deze coalitie ken ik de collega’s goed en ken ik de prioriteiten die voor De Ronde Venen gelden”.  Ook in de afgelopen jaren heeft Cees zich intensief met onderwerpen als verduurzaming, afvalbeleid en wonen beziggehouden.

 

Kiki Hagen kijkt terug op tien jaar lokale politiek: “Ik ben hier opgegroeid en heb als raadslid, fractievoorzitter en de laatste jaren als wethouder met veel passie bijgedragen aan het welzijn van de inwoners. Het was geweldig om wethouder te zijn in deze prachtige gemeente. Ik ben trots en vereerd dat ik nu de rol van Tweede Kamerlid op me mag nemen. Weggaan is makkelijker nu ik weet dat Cees mij opvolgt: hij is een betrokken en talentvol raadslid namens D66, ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit voort zal zetten als wethouder.”.

 

Nieuw raadslid D66: Joanne Freeve

 

Met de voordracht van Cees van Uden als wethouder, treedt Joanne Freeve aan als nieuw raadslid voor D66. Joanne woont in Wilnis samen met haar man en hun twee zonen. “De gelegenheid om me als raadslid voor de gemeente De Ronde Venen in te zetten grijp ik graag met beide handen aan.” aldus Joanne, die in het dagelijks leven manager dienstverlening PGB bij de Sociale Verzekeringsbank is.

 

Met veel enthousiasme kijkt Joanne uit naar haar nieuwe taak. “Ik geloof dat zelf verantwoordelijkheid nemen en naar elkaar luisteren bijdraagt aan een veerkrachtige gemeenschap. Een gemeenschap die samen oplossingen vindt voor de uitdagingen van nu, zoals het leefbaar houden van onze planeet, een thuis voor iedereen en gelijke kansen voor ons allemaal. Door in gesprek te raken leren we elkaar kennen en door elkaar te kennen leren we van elkaar.”

 

De fractie van D66 prijst zich gelukkig met Joanne Freeve. “Een nieuw raadslid, die veel maatschappelijke ervaring meebrengt past goed bij onze huidige fractie” aldus de nestor van de fractie, Meindert Brunia. Vertrekkend fractievoorzitter Cees van Uden sluit af: “Ik ben blij, dat de opvolging goed geregeld is. Ook voor de komende raadsperiode zal D66 talent blijven verwelkomen en geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met info@d66derondevenen.nl.”.

 

 

Laatst gewijzigd op 29 maart 2021