Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 8 november 2021

D66 presenteert top 7-kandidaten

D66 heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in De Ronde Venen vastgesteld. “De leden hebben gekozen voor een afgewogen mix van ervaren raadsleden en nieuw talent,” aldus wethouder en lijsttrekker Cees van Uden. “Het is daarnaast mooi om te zien dat de kandidaten verspreid uit de gemeente komen.”

Top 7-kandidaten D66 De Ronde Venen

Nummer 2 op de lijst, Joanne Freeve, is woonachtig in Wilnis. Zelf maakt ze sinds de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer deel uit van de D66-fractie in de gemeenteraad; dit omdat Kiki Hagen destijds is verkozen in de Tweede Kamer. Joanne gaat zich onder andere inzetten voor een gemeente waarin we met elkaar praten, elkaar bevragen en naar elkaar luisteren. Pieter Maas Geesteranus, nummer 3 op de lijst en woonachtig in Vinkeveen, onderschrijft deze ambitie. “Zelf heb ik onlangs het belang ervaren dat bewoners die participeren en ideeën aandragen ertoe doen. Bij het initiatief Red Onze Bieb ging het niet alleen om een stem te laten horen tegen bezuinigingen. Ook is het waardevol dat ideeën vanuit bewoners – zoals de oproep om samenwerking te bewerkstelligen tussen de Willistee en de bibliotheek Wilnis – door partijen worden opgepakt.”

Eelco Doorn, nummer 4 op de D66-lijst, is een ervaren raadslid uit Abcoude en onder andere bekend van zijn inzet voor het zwembad aldaar. Recent heeft hij zich sterk gemaakt voor de openbare toegankelijkheid van het Fort bij Abcoude. Nummer 5, Mijdrechtenaar Thijmen Klinkhamer, is eveneens een ervaren raadslid. Hij brengt zijn brede ervaring uit het dagelijks leven mee en is in de gemeente actief op diverse terreinen zoals jeugdbeleid en onderwijs.

Gert Jochems, nieuwkomer op plek 6, is voor D66 allesbehalve onbekend. Hij is de afgelopen jaren actief geweest voor D66, zowel in De Ronde Venen als in de Provincie Utrecht. Daarnaast vult hij de lijst in een ander opzicht aan, namelijk het perspectief van het landelijk gebied. Dit omdat hij zelf woonachtig is in Polder De Eerste Bedijking van de Mijdrechtsche Droogmakerij. Ook Vivien de Groot, nummer 7, is een nieuw gezicht. Nieuw als kandidaat maar zeer goed geworteld in de gemeente. Een groot deel van haar leven woont Vivien in Vinkeveen. Daarbij heeft ze jarenlang gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs.

Vertrekkend fractievoorzitter Meindert Brunia kijkt met een goed gevoel naar de top 7-kandidaten: “Jarenlang heb ik vol energie het D66-geluid laten horen, maar met deze kandidaten kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Ik ben er dan ook trots op dat ik deze lijst als lijstduwer mag ondersteunen.”