Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 april 2018

D66 De Ronde Venen over de verkiezingsuitslag

D66 feliciteert vanzelfsprekend de winnaars van deze verkiezingen. Allereerst natuurlijk de Seniorenpartij. Uit het niets naar 3 zetels is een geweldige prestatie, die alleen maar lof verdient. De tweede winnaar is de PvdA/GL. Een mooie sprong die past in het landelijk beeld van een winnend GL.

De gewonnen zetels zijn ten koste gegaan van vier partijen die allen 1 zetel hebben moeten inleveren. D66 is één van die partijen. Na 2 zetels is 2011, maakte D66 in 2014 een geweldige sprong naar 5 zetels en nu zijn we gestabiliseerd op 4 zetels. En waar we trots op zijn: we zijn net als in 2014 de grootste partij in de voormalige gemeente Abcoude.

Iedereen kent D66 als constructief en positief-kritisch. Die rol willen we ook de komende bestuursperiode invullen. We willen graag de positie van de raad versterken en zien mogelijkheden om meer dingen te doen als raad gezamenlijk. D66 is altijd bereid geweest bestuursverantwoordelijkheid te dragen en dat zijn we ook deze keer. We zijn een sociaal-liberale partij en dat betekent dat we bij voorkeur participeren in een coalitie die praktische vernieuwing in het vaandel voert. We streven naar een breed draagvlak en denken dat daarvoor vier partijen nodig zijn.

 

Meindert Brunia