Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 januari 2018

D66, voor nu én straks!

D66 De Ronde Venen maakt haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bekend. Eerder dit jaar werd Kiki Hagen, de huidige fractievoorzitter, al tot lijsttrekker verkozen. Nu hebben de leden van D66 De Ronde Venen ook de volgende plaatsen op de kandidatenlijst vastgesteld. De kandidatenlijst laat een goede mix van ervaring en nieuw talent zien, waarbij het enthousiasme van de gezichten straalt.

Op plaats 2 staat Meindert Brunia. Meindert is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de Raad. De Abcoudenaar zet zich doorlopend in voor duurzaamheid en heeft zich bewezen op het gebied van ruimtelijke zaken. Daarnaast houdt deze financiële specialist de financiën van de gemeente scherp in de gaten!

Mijdrechtenaar Thijmen Klinkhamer gaat voor zijn tweede termijn en staat op plaats 3 van de lijst. Thijmen brengt zijn brede ervaring uit het dagelijks leven mee en is actief op diverse terreinen zoals jeugdbeleid en in het onderwijs. Hij zorgt ervoor dat vastgesteld beleid praktisch uitvoerbaar is, en vormt de achterwacht voor onze gemeentelijke jeugd.

De tweede Abcoudenaar op de kandidatenlijst is Eelco Doorn. Als kandidaat raadslid wil hij zijn passie en deskundigheid op het gebied van lokale voorzieningen, kunst en cultuur graag voortzetten. Bekend van onder meer zijn inzet voor het zwembad in Abcoude, zal Eelco vanaf plaats 4 een gedegen stemmentrekker zijn.

Op plaats 5 staat nieuwkomer Cees van Uden. Cees heeft als fractie-assistent al gewerkt aan verschillende dossiers op zowel ruimtelijk als sociaal gebied. Met zijn persoonlijke betrokkenheid bij sport en vrijwilligerswerk in de Ronde Venen, zijn kennis van de digitale wereld en zijn sterke analyses, zal hij een goede gesprekspartner over de toekomst van de gemeente zijn in de nieuwe raad.

Op plaats 6 is de Vinkeveense ondernemer en kunstenaar Alex Stalenberg te vinden. Alex is al jarenlang lid van D66 en, nu hij in Vinkeveen is komen wonen, wil hij zich graag inzetten voor De Ronde Venen. We zijn blij dat ook deze nieuwkomer onze fractie komt versterken en zichzelf wil inzetten voor onze prachtige gemeente.

Het Bestuur van D66 is zeer in zijn nopjes met deze lijst. “Het zorgt voor een sterke combinatie van nieuw talent en ervaring” aldus voorzitter Gert Jochems. Kiki Hagen kijkt met zeer veel vertrouwen naar de komende gemeenteraadsverkiezingen: “D66 zit vol ideeën over de toekomst van onze gemeente, na het harde werken van afgelopen en voorgaande termijnen zou een plek in het college een kroon zijn op ons werk.” Gezamenlijk concluderen zij: “D66 is er klaar voor: voor nu én voor straks!